Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Heppakerho/ hevosenhoitokurssi 

 

Tammikuussa alkaa heppakerhon kevätlukukausi 2019

Heppakerhot jatkavat syyslukukauden ja joululoman jälkeen viikolla 2, eli ma 7.1.2019 alkava viikko. Hevosenhoitokurssilla/heppakerhossa hoidetaan, harjataan ja ruokitaan hevosia, lehmiä ja Heimdall koiraa. Kerhossa ratsastetaan myös talutuksessa pieni lenkki tai ohjelmassa on jokin muu toiminnallinen osio esim. kärryajelu, hevosen juoksutus liinassa tai irtohypytys. Heppakerhoon osallistutaan kerran viikossa. Ryhmät lasten iän ja taitotason mukaan. Syyslukukauden 2018 aikana aloittaneet lapset voivat jatkaa samoissa ryhmissä samoina päivinä myös kevätlukukaudella.

 

ma klo 17-18 minimerkki ja perushoitomerkkitaso (lapset 6-10v)

 

ti klo 17-18 pienet lapset (lapset 2-5v, aikuinen mukana pienten lasten kanssa)

ti klo 18-19 hoito 1 ja hoito 2 taso (lapset yli 10v)

 

ke klo 17-18 minimerkki ja perushoitomerkki taso (lapset yli 10 v)

ke klo 18-19 minimerkki ja perushoitomerkki taso (lapset 6-10 v) UUSI RYHMÄ

 

to klo 17-18 minimerkki ja perushoitomerkki taso (lapset 6-10 v)

to klo 18-19 minimerkki ja perushoitomerkki taso (lapset yli 10 v) UUSI RYHMÄ

 

pe klo 17-18 hoito 2 taso ja tästä seuraavat merkit (lapset yli 10v) UUSI RYHMÄ

 

Ilmoittautumiset heppakerhoon Lindalle:  linda.langh@langh.fi, 0405797783

Varmistaaksesi paikan heppakerhossa, maksa kevään lukukausimaksu tallin tilille 3.1.2019 mennessä tai käteisellä paikan päällä. Makarlan tallin tilinumero on FI1911823500037371. Kevään lukukausimaksu (v.2-21) on EUR 220,00. Viestikenttään lapsen nimi ja viikonpäivä jolloin hän käy heppakerhoa. Heppakerholainen- tehtäväkirjan voi ostaa 10 euron hintaan, mutta heppakerhossa saa myös paperisia kopioita tietyistä tehtävistä.  Tehtäväkirja täytetään heppakerhossa ja kotona ohjaajan ohjeiden mukaan.

 

Heppakerhoon kevään aikana osallistuneet voivat suorittaa SRL:n hevosenhoitomerkkeja. Merkkisuorituskerta on toukokuussa (viikolla 20) heppakerhon yhteydessä. SRLn jäsenyys on pakollinen. Voit liittyä esim Piikkiön ratsastajiin, lisäinfoa: http://piikkionratsastajat.blogspot.fi/

 

Heppakerhon syyslukukausi 2018 

Heppakerhon syyslukukausi alkaa viikolla 33 (13.8.2018 alkava viikko) ma‐pe klo 17‐18.
Hevosenhoitokurssilla/heppakerhossa hoidetaan, harjataan ja ruokitaan hevosia sekä lopuksi ratsastetaan
talutuksessa pieni lenkki. Kokoontuminen kerran viikossa. Ryhmät lasten iän ja
taitotason mukaan:


ma klo 17‐18 minimerkki ja perushoitomerkkitaso (lapset 6‐10v)
ti klo 17‐18 pienet lapset (lapset 2‐5v, aikuinen mukana pienten lasten kanssa)

ti klo 18-19 hoito 1 ja hoito 2 taso (lapset yli 10 v)
ke klo 17‐18 minimerkki ja perushoitomerkki taso (lapset n 10 v)

to klo 17‐18 minimerkki ja perushoitomerkki taso (lapset 6‐10 v)
pe klo 17‐18 hoito 1 ja hoito 2 taso (lapset yli 10v)


Ilmoittautumiset heppakerhoon Lindalle: linda.langh@langh.fi, 0405797783
Varmistaaksesi paikan heppakerhossa, maksa syksyn lukukausimaksu tallin tilille 13.8.2018 mennessä tai käteisellä paikan päällä. Makarlan tallin tilinumero on FI1911823500037371. syksyn lukukausimaksu (v.33‐51) on EUR 200,. Viestikenttään lapsen nimi ja viikonpäivä jolloin hän käy heppakerhoa.

Heppakerholainen- tehtäväkirjan voi ostaa 10 euron hintaan. Tehtäväkirja täytetään heppakerhossa ja kotona ohjaajan ohjeiden mukaan.

 

Merkkisuorituksia

Merkkisuorituksia
Heppakerhoon syksyn aikana osallistuneet voivat suorittaa SRL:n hevosenhoitomerkkeja. Merkkisuorituskerta on joulukuussa (viikolla 50) heppakerhon yhteydessä. SRLn jäsenyys on pakollinen. Voit liittyä esim Piikkiön ratsastajiin, (SRL:n jäsenyhdistys) lisäinfoa: http://piikkionratsastajat.blogspot.fi/
Suomen ratsastajainliiton (SRL) Hevostaitomerkkejä on seitsemän eritasoista: minimerkki, perushoitomerkki, hoito I ‐merkki, hoito II ‐merkki, lääkintämerkki, ruokintamerkki ja maastakäsittelymerkki

 

Minimerkki on tarkoitettu alle 10-vuotiaille lapsille. Minimerkin tavoitteena on saavuttaa perustiedot ja -taidot hevosten kanssa olemisesta ja hoitamisesta.

• Tallin säännöt

• Hevosen harjaaminen ja kavioiden puhdistaminen

• Riimun laittaminen hevoselle

• Hevosen taluttaminen: liikkeelle lähtö, kääntyminen, pysäyttäminen (avustajan käyttö sallittu)

• Suitsien ja satulan osien tunnistaminen

 

Perushoitomerkin suorittaja osaa hoitaa ja varustaa hevosen itsenäisesti ratsastustunnille ja sieltä pois.

• Tallikäyttäytyminen

• Hevosen hoitaminen

• Hevosen sitominen

• Hevosen puhdistus

• Satulointi ja suitsiminen

• Hevosen taluttaminen

 

Hoito I -merkin suorittaja osaa hoitaa hevosta itsenäisesti ja selviytyy hevosenhoitajan tavallisimmista tehtävistä. Suorittajien alaikärajaksi suositellaan 10 vuotta. Ennen Hoito I -merkin suorittajimista täytyy suorittaa perushoitomerkki tai hallita vastaavat tiedot ja taidot.

• Hevosen perustarpeet

• Hevosen rakenne

• Hevosen päivittäinen tarkastus

• Hevosen ruokinnan perusteet

• Karsinan puhdistaminen ja kuivikkeet

• Hevosen loimittaminen

• Suojat

• Varusteiden huolto

• Hevosen pesu

• Perustieto kengityksestä ja kavioiden hoidosta

• Hevosen värit ja merkit

• Hevosrodut

 

Hoito II -merkin suorittaja on syventänyt hevostaitojaan ja saanut valmiudet tavoitteena on syventää hevostaitoja ja antaa valmiudet muun muassa kilpailupaikalla hevosenhoitajana toimimiseen. Suorittajien alaikärajaksi suositellaan 12 vuotta.

• Hevosen juoksuttaminen

• Kuolaimet ja apuohjat

• Hevosen ulkoasun viimeistely

• Hevosen kuljettaminen

• Hevosen esittäminen maasta käsin

 

Makarlan Talli suosittelee jäsenyyttä Piikkiön ratsastajissa

Piikkiön ratsastajat ry (PIR) on Piikkiön alueella toimiva ratsastusseura. Piikkiön ratsastajat on Suomen ratsastajainliiton (SRL) jäsenjärjestö. Seura pyrkii järjestämään ratsastusaiheista toimintaa, edistämään hevostietoutta sekä tarjoamaan vakuutusturvaa jäsenilleen.

Seuran kotisivuilta http://piikkionratsastajat.blogspot.fi löydät lisätietoja toiminnasta.

 

Piikkiön ratsastajien jäsenmaksu vuodelle 2018 on seniorit 55 €, juniorit 50 €. ja perhenjäsen 30 €. 

Voit liittyä seuramme jäseneksi koska vain. Lisätietoa jäsenasioista antaa jäsensihteeri Senni Tukia, piikkionratsastajat@gmail.com tai sennitukia@gmail.com.

Saat postitse laskun Suomen ratsastajainliitolta muutaman viikon päästä.

 

Tapaturmavakuutus

Piikkiön ratsastajat saavat Suomen ratsastajainliiton jäsenseurana monia jäsenetuja. Yksi tärkeimmistä on LähiTapiolan tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa hevosen käsittely ja hoitotehtävissä ja ratsastusta harrastettaessa. Vakuutus on voimassa kaikissa kilpailutilanteissa ja leireillä. Vakuutus kattaa myös ratsastusleireillä tapahtuneet tapaturmat vaikka ne eivät liittyisi suoranaisesti ratsastukseen (esimerkiksi jos loukkaat nilkkasi lentopallopelissä tai astut lasinpalan päälle) Vakuutus on voimassa kaikilla talleilla niin yksityistalleilla kuin ratsastuskouluissa ja harrastetalleissa. Uutuutena SRL tarjoaa jäsenilleen laajennetun vakuutusturvan tapaturman varalta 12 euron lisämaksulla.

 

Hippos-lehti

Piikkiön ratsastajien jäsenenä saat kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvän Hippos-lehden, joka sisältää paljon mielenkiintoista luettavaa hevosista ja ratsastuksesta. Lue lisää muista jäseneduista Suomen ratsastajainliiton kotisivuilta www.ratsastus.fi

 

Hevostaito- ja ratsastajamerkit

Jäsenien on mahdollista lunastaa kilpailulupia ja hevostaito- ja ratsastusmerkkejä. Makarlan Tallin hevosenhoito- ja hevostaitokursseille osallistujille järjestetään muutaman kerran vuodessa mahdollisuus suorittaa hevostaitomerkkejä. Ratsastusmerkkejä on mahdollisuus suorittaa tallikisojen yhteydessä.

 

Kilpailuja ja tapahtumia

Piikkiön ratsastajat järjestävät jäsenilleen erilaisia kilpailuja ja tapahtumia. Piikkiön ratsastajien jäsenenä voit osallistua harjoituskilpailuihin sekä este- että kouluratsastuksessa. Seuralaiset käyvät myös yhdessä katsomassa ratsastuskilpailuja ja koulutuksia. Seuran kotisivuilta http://piikkionratsastajat.blogspot.fi löydät lisätietoja toiminnasta.