Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Heppakerho

Hevosenhoitokurssi /Ponnyklubb

 

Heppakerhossa/ ponikerhossa opitaan hevosen hoitoa, ruokintaa ja käsittelyä sekä ratsastuksen alkeita

Heppakerhossa on ryhmiä myös perheen pienimmilleHeppakerhossa on ryhmiä myös perheen pienimmille

 

Heppakerhon kevätlukukausi 2023 alkaa ma 9.1.2023 alkavalla viikolla. Kevätlukukausi on vko 2-22, (ma 9.1.2023- pe 2.6.2023) eli n. 20 kertaa

 

Hevosenhoitokurssilla/heppakerhossa hoidetaan, harjataan ja ruokitaan hevosia, putsataan hevosten bokseja, hoidetaan lehmiä sekä Heimdall ja Emil koiria. Kerhossa ratsastetaan välillä talutuksessa pieni lenkki tai ohjelmassa on jokin muu toiminnallinen osio esim. kärryajelu, hevosten talutus, hevosen juoksutus liinassa tai irtohypytys. Heppakerhoon osallistutaan kerran viikossa. Ryhmät lasten iän ja taitotason mukaan. Syyslukukauiden 2022 aikana aloittaneet lapset voivat jatkaa samoissa ryhmissä samoina päivinä myös kevätlukukaudella.

 

Vahvista heppakerhopaikka maksamalla kevään lukukausimaksu 250 euroa Makarlan Tallin tilille FI1911823500037371, viimeistään 16.1..2023. Viestikenttään heppakerhon viikonpäivä ja kellonaika sekä heppakerholaisen nimi. Näytä kerho-ohjaajille tosite maksetusta heppakerhomaksusta toisella heppakerhokerralla. 

Mikäli heppakerhopäivä sattuu olemaan pyhäpäivä, ei kyseisenä päivänä järjestetä kerhoa. Hiihtolomalla heppakerhot pyörivät normaalisti! Mikäli lapsi ei pääse osallistumaan heppakerhoon esim. sairastumisen takia, ei poisjäämisestä tarvitse erikseen ilmoittaa. 

Lukukauden viimeisellä heppakerhokertana järjestämme todistusten jakotilaisuuden talutusratsastustuksineen, jonne ovat tervetulleita myös koko perhe tai joku kaveri. Lapset saavat tilaisuudessa Makarlan Tallin todistuksen hevostaidoistaan sekä ruusukkeen.

 

Alla suuntaa antavat ryhmäsuositukset: 

 

ma klo 17-18 lapset 6-12v, useamman vuoden heppakerhokokemus eli heppakerholainen osaa suorittaa melko itsenäisesti tallitehtäviä

ma klo 18-19 lapset 6-10v

 

ti klo 17-18 lapset 6-10v

ti klo 18-19 lapset 6-10v

 

ke klo 17-18 lapset yli 10 v, useamman vuoden heppakerhokokemus eli heppakerholainen osaa suorittaa melko itsenäisesti tallitehtäviä

ke klo 18-19 lapset 6-10 v

 

to klo 18-19 lapset 6-10 v

 

pe klo 19-20 lapset 8-15v

 

Toiveiden mukaisesti  järjestämme myös ihan pienille lapsille (2-5 v) oman heppakerhoryhmän, johon lapsi osallistuu yhdessä aikuisen kanssa. Tässä kerhossa aikuiset ja lapset saavat yhdessä hoitaa heppoja ja tutustua hevosharrastukseen pikkuhiljaa. Meidän minihevoset Donna ja Violet ovat juuri sopivat ratsut taaperoratsastajille! Ajankohta ryhmälle on vielä auki, mutta kysele tästä Lisää Lindalta. 

 

Heppakerholainen- tehtäväkirjan voi ostaa 10 euron hintaan SRL:n nettipalvelusta, https://www.ratsastus.fi/materiaalit/kerhomateriaalit/ mutta heppakerhossa saa myös paperisia kopioita tietyistä tehtävistä, joten kirja ei ole pakollinen.  Tehtäväkirja täytetään heppakerhossa ja kotona ohjaajan ohjeiden mukaan.

Heppakerholaiset, jotka ovat Suomen Ratsastajaliiton jäseniä esim Piikkiö Ratsasastajat ry:n kautta, voivat suorittaa SRL:n "virallisia" hevosenhoitomerkkejä. Merkkisuoritusksia tehdään lukukuden toiseksi viimeisellä kerralla. SRLn jäsenyys on pakollinen SRL:n merkkisuorituksia tehtäessä. Voit liittyä esim Piikkiön ratsastajat ry:n jäseneksi, lisäinfoa: http://piikkionratsastajat.blogspot.fi/ 

Merkkisuorituksen tehnyt heppakerholainen voi lunastaa metallisen SRL:n pinssin tallilta 12 euron hintaan.

 

 

Parkkipaikka

Pyydämme että autot pysäköidään ratsastuskentän parkkipaikalle, osoite Mikolanvuorentie 20, Piikkiö. Kentän vierestä lähtee polku tallille. Lasten tuontiin ja hakemiseen liittyvä liikenne myös ratsastuskentän parkkipaikalla. Turvallisuussyistä haluamme pitää tallin pihapiirin rauhallisena. Lasten heppakerhon ajan on aikuisten kiva lähteä vaikka kävelylenkille: Mikolanvuorentie- Ratatie- Vanhamakarlantie, matkaa kertyy noin 3,7 km!

 

 

 

SRL:n merkkisuorituksia

"Makarlan Tallin todistus hevostaidoista" diplomin lisäksi heppakerholaiset voivat suorittaa SRL:n hevostaiotomerkkejä, mikäli ovat SRL:n jäseniä esim Piikkiön Ratsastajat kautta.  https://www.ratsastus.fi/jasenelle/hevoskerhoon/


Suomen ratsastajainliiton (SRL) Hevostaitomerkkejä on seitsemän: minimerkki, perushoitomerkki, hoito I ‐merkki, hoito II ‐merkki, lääkintämerkki, ruokintamerkki ja maastakäsittelymerkki

 

Minimerkki on tarkoitettu alle 10-vuotiaille lapsille. Minimerkin tavoitteena on saavuttaa perustiedot ja -taidot hevosten kanssa olemisesta ja hoitamisesta.

• Tallin säännöt

• Hevosen harjaaminen ja kavioiden puhdistaminen

• Riimun laittaminen hevoselle

• Hevosen taluttaminen: liikkeelle lähtö, kääntyminen, pysäyttäminen (avustajan käyttö sallittu)

• Suitsien ja satulan osien tunnistaminen

 

Perushoitomerkin suorittaja osaa hoitaa ja varustaa hevosen itsenäisesti ratsastustunnille ja sieltä pois.

• Tallikäyttäytyminen

• Hevosen hoitaminen

• Hevosen sitominen

• Hevosen puhdistus

• Satulointi ja suitsiminen

 • Hevosen taluttaminen

 

Hoito I -merkin suorittaja osaa hoitaa hevosta itsenäisesti ja selviytyy hevosenhoitajan tavallisimmista tehtävistä. Suorittajien alaikärajaksi suositellaan 10 vuotta. Ennen Hoito I -merkin suorittajimista täytyy suorittaa perushoitomerkki tai hallita vastaavat tiedot ja taidot.

• Hevosen perustarpeet

• Hevosen rakenne

• Hevosen päivittäinen tarkastus

• Hevosen ruokinnan perusteet

• Karsinan puhdistaminen ja kuivikkeet

• Hevosen loimittaminen

• Suojat

• Varusteiden huolto

• Hevosen pesu

• Perustieto kengityksestä ja kavioiden hoidosta

• Hevosen värit ja merkit

• Hevosrodut

 

Hoito II -merkin suorittaja on syventänyt hevostaitojaan ja saanut valmiudet tavoitteena on syventää hevostaitoja ja antaa valmiudet muun muassa kilpailupaikalla hevosenhoitajana toimimiseen. Suorittajien alaikärajaksi suositellaan 12 vuotta.

• Hevosen juoksuttaminen

• Kuolaimet ja apuohjat

• Hevosen ulkoasun viimeistely

• Hevosen kuljettaminen

• Hevosen esittäminen maasta käsin

 

Makarlan Talli suosittelee jäsenyyttä Piikkiön ratsastajissa

Piikkiön ratsastajat ry (PIR) on Piikkiön alueella toimiva ratsastusseura. Piikkiön ratsastajat on Suomen ratsastajainliiton (SRL) jäsenjärjestö. Seura pyrkii järjestämään ratsastusaiheista toimintaa, edistämään hevostietoutta sekä tarjoamaan vakuutusturvaa jäsenilleen.

Seuran kotisivuilta http://piikkionratsastajat.blogspot.fi löydät lisätietoja toiminnasta.

SRL:n sivuilta löydät lisäinfoa jäseneduista https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenedut/

 

Tapaturmavakuutus

Piikkiön ratsastajat saavat Suomen ratsastajainliiton jäsenseurana monia jäsenetuja. Yksi tärkeimmistä on tapaturmavakuutus. Vakuutus on voimassa hevosen käsittely ja hoitotehtävissä ja ratsastusta harrastettaessa. Lue lisää https://www.ratsastus.fi/vakuutus/

 

Hippos-lehti

Piikkiön ratsastajien jäsenenä saat kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvän Hippos-lehden, joka sisältää paljon mielenkiintoista luettavaa hevosista ja ratsastuksesta. Lue lisää https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenedut/hippos-lehti/

 

Hevostaito- ja ratsastajamerkit

Jäsenien on mahdollista lunastaa kilpailulupia ja hevostaito- ja ratsastusmerkkejä. Makarlan Tallin hevosenhoito- ja hevostaitokursseille osallistujille järjestetään muutaman kerran vuodessa mahdollisuus suorittaa hevostaitomerkkejä. Ratsastusmerkkejä on mahdollisuus suorittaa tallikisojen yhteydessä.

 

Kilpailuja ja tapahtumia

Piikkiön ratsastajat järjestävät jäsenilleen erilaisia kilpailuja ja tapahtumia. Piikkiön ratsastajien jäsenenä voit osallistua harjoituskilpailuihin sekä este- että kouluratsastuksessa. Seuralaiset käyvät myös yhdessä katsomassa ratsastuskilpailuja ja koulutuksia. Seuran kotisivuilta http://piikkionratsastajat.blogspot.fi löydät lisätietoja toiminnasta.