Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Maastoratsastusta ja ratsastustunteja Turun lähellä

Makarlan Talli tarjoaa Piikkiössä monipuolista ratsastusta aloittelijoille ja konkareille. Tallillemme on matkaa Turusta n. 18 km, Kaarinasta 10 km ja Paimiosta 10 km, joten sijaitsemme keskellä kaunista varsinais-suomalaista maalaismaisemaa.

Ratsastamme paljon Piikkiön mäkisissä maastoissa. Viikottaisilla ratsastustunneilla lähdemme noin joka toinen kerta maastoon ratsastamaan. Pidempien vaelluslenkkien yhteydessä voimme kesäisin viedä hevoset läheiselle metsälammelle polskuttelemaan ja uimaan. Tallilla on hyvin valaistu ratsastuskenttä joka on kooltaan 30 m x 60 m. Ratsastamme pienryhmissä, 2-3ratsukon ryhmissä sekä pidämme yksityistunteja. Järjestämme alkeiskursseja lapsille ja aikuisille räätälöidysti.Ratsastuskenttä 30 m x 60 mRatsastuskenttä 30 m x 60 m

Koska Turku on lähellä talliamme ja olemme hyvien liikenneyhteyksien päässä, järjestämme usein lapsille ja koululaisille tallisynttäreitä. Tallisynttäreillä lapset ratsastavat vuorotellen yhdellä hevosella. Kilttien hevosten asiosta, ei aiempaa ratsastuskokemusta vaadita. Ratsastuksen jälkeen hevosten ja lehmien hoitoa ja herkkujen nauttimista tallissa tai tallin pihalla. Omat tarjoilut mukaan.

Hääpareille ja synttärisankareille on kiva antaa lahjaksi ratsastuslahjakortteja.! Meiltä saat hienot ratsastus- tai maastovaelluslahjakortit sähköpostin tai kirjepostin välityksellä.

 

Makarla Stall Ab erbjuder ridundervisning även på svenska! Du är hjärtligt välkommen till vårt stall som ligger, bara 18 km från Åbo, 10 km från S:t Karins och 10 km från Pemar. Vi ordnar ridning i terrängen och på ridplan (30mx60m).

 

We gladly organize horse riding trips also in english. 

 

Kesäisin järjestämme maastoratsastusta saaristossa!

Kesäisin hevoset ovat mahdollisesti Turunmaan saaristossa Iniössä! Juhannuksesta eteenpäin kannattaa kysellä maastoratsastustunteja ja vaelluksia Iniön kauniissa saaristomaisemissa. Ratsastuksen päätteeksi voimme käydä hevosten kanssa polskuttelemassa meressä tai jopa uittaa niitä. Söderbyn kylä sijaitsee Iniön pääsaarella, nimensä mukaisesti saaren eteläkärjessä.  Söderbyn kylä on pari kilometriä saariston rengastieltä, lähellä Dalenin yhteisalusrantaa. 

Vi ordnar ridning även i Åbolands skärgård. Efter midsommaren brukar hästarna vara några månader i Iniö Söderby. Efter midsommaren kan det vara möjligt med ridning i Söderby! 

 

Ratsastushinnasto  

 

 Hinnat sis. alv. Hinnasto 6.8.2022 alkaen. Hinnat ovat voimassa arkipäivisin.

Mikäli et pääse varaamallesi yksittäiselle ratsastustunnille, peruthan tuntisi viimeistään edeltävänä päivänä. Liian myöhään perutetusta tunnista veloitamme koko tunnin hinnan. Tämä sääntö koskee valitettavasti myös sairaustapauksissa.  Ratsastukset järjestetään arkisin.

HUOM, päivitys 1.1.2023 lähtien: Mikäli ratsastaja varaa paikan koko lukukaudeksi (jolloin hän pystyy harrastamaan edullisemmin), joka on kerran viikossa ratsastettuna 20 kertaa ja joka toinen viikko ratsastettuna 10 kertaa, sitoutuu hän maksamaan koko lukukaudesta, vaikka sairauden tai kiireiden takia ei ehtisikään osallistua jollekin viikottaiselle tunnille. 

Arkipyhinä ei ole ratsastusta. Mikäli lukukausimaksun maksaneiden ratsastajien osalta arkipyhän takia tippuu jokin ratsatustunti pois, korvataan poistippunut ratsastustunti kauden loppussa, eli ns. kauden pidennyksenä, jatkuen samoina viikonpäivinä. Lasten syys- ja hiihtolomilla on normaalisti ratsastustunnit. 

 

Ratsastuksen voi maksaa käteisellä tai Makarlan Tallin tilille FI1911823500037371, viestikenttään ratsastuksen päivämäärä tai "lukukausimasku" tai "lahjakortti" ja ratsastajan nimi. Kuitin saa tallilta. 

 

Ratsastusta aloittelijalle: Kesto 1,5 h sisältäen 45 min ratsastusta maastossa /ratsastuskentällä ja 45 min hevosten hoitoa ja teoriaopetusta, Kypärän saa tallilta. Ohjaaja kävelee vierellä ja tarvittaessa taluttaa EUR 70,- 

Alle 5 vuotiaiden lasten tutustumisratsastus. 40 min ponin hoitoa ja harjausta ja 20 min talutusratsastusta. EUR 50,-

 

Hevoset rakastavat vedessä polskutteluaHevoset rakastavat vedessä polskuttelua

Ratsastuksen yksityistunti EUR 75,- 

Ratsastuksen yksityistunti kerran viikossa koko lukukauden ajan, eli 20 kertaa x 65 euroa. Kausimaksu 1300 euroa

Ratsastuksen yksityistunti joka toinen viikko koko lukukauden ajan, eli 10 kertaa x 65 euroa. Kausimaksu 650 euroa

 

2-3 ratsukon tunti EUR 55,-/ ratsastaja. (voidaan toteuttaa esim "äiti ja tytär" ratsastuksena niin että ohjaaja taluttaa toista)

2-3 ratsukon tunti kerran viikossa koko lukukauden ajan, eli 20 kertaa x 45 euroa. Kausimaksu 900 euroa/ ratsastaja

2-3 ratsukon tunti joka toinen viikko koko lukukauden ajan, eli 10 kertaa x 45 euroa. Kausimaksu 450 euroa/ ratsastaja

 

Puolen tunnin ratsastus pienryhmässä kerran viikossa koko lukukauden ajan 20 kertaa x 30 euroa. Kausimaksu 600 euroa/ ratsastaja

Puolen tunnin ratsastus pienryhmässä joka toinen viikko koko lukukauden ajan 10 kertaa x 30 euroa. Kausimaksu 300 euroa/ ratsastaja

 

Kärryajelu EUR 55 (1 tunti)

Maastoratsastus (1,5 tuntia) EUR 80,-/ ratsastaja

Maastoratsastus ja hevosten uittaminen (2 tuntia) sisältää mahdollisuuden mennä polskuttelemaan tai jopa uittamaan hevosta luonnonkauniille  metsälammelle EUR 90,-/ ratsastaja

 

Hevosten hoidon oppitunti EUR 25,00 (tunnin aikana käydään läpi harjausta, satulointia, ruokintaa ja "tehdään iltatalli" eli ns. aikuisten "heppakerhotunti")

 

Talutuslisä (aloittelijoille), mikäli ratsastajalla ei ole omaa taluttajaa: EUR 5,-

 

Tallisynttärit 1,5 tuntia (max 10 lasta) 1 tunti ratsastusta yhdellä hevosella ja toisella hevosella talutusharjoituksia, omat tarjoilut mukaan EUR 150,-

 

Polttariratsastus 1 tunti (polttarisankarille oma hevonen, muut ratsastavat vuorotellen) EUR 120,-

Hevoset omiin juhliin: 1 tunti ratsastusta yhdellä hevosella/ ponilla. Toinen poni tulee mukaan seuralaiseksi ja lapset pääsevät harjailemaan ja taluttamaan ponia. Tuomme hevoset  sinne missä juhlasi ovat! EUR 180,- + kilometrikorvaus EUR 1,20/ km

 

Hevosenhoitokurssi/heppakerho lapsille(yhteensä 1 tunti). Kokoontuminen kerran viikossa. Kurssilaisille järjestetään ennen kesää ja ennen joulua mahdollisuus suorittaa SRL:n hevostaitomerkkejä. Heppakerhossa hoidetaan, harjataan ja ruokitaan hevosia, lisäksi toiminnallinen osuus esim talutusratsastus muutamien viikkojen välein. Kevätlukukausi 2023 on EUR 250,00

 

Ratsastuskentän (30m x 60 m) vuokraus 1 tunti EUR 5,- / ratsukko. Eestekaluston vuokra EUR 5,- 

 

Makarlan Talli heppajuliste EUR 15,- 

Makarlan Talli muki EUR 15,- 

 

Meiltä voi ostaa myös kauniita ratsastuslahjakortteja. Ratsastuslahjakortti on helppo lahja jouluksi, syntymäpäiville tai vaikka häälahjaksi, Voimme lähettää lahjakortin sähköpostiin tai paperiversiona postin kautta. Lahjakorttina voi osta esim heppakerhon lukukausimaksun, maastoratsastuksen tai yksityistunnin. Lahjakortin voi maksaa Makarlan Tallin tilille FI1911823500037371, viestikenttään "lahjakortti" ja ratsastajan nimi. Kuitin saa tallilta. 

 

Tallilta saat tarvittaessa kypärän lainaksi, ellei sinulla ole vielä omia ratsastusvarusteita.

Makarlan Talli on vakuuttanut ratsastajansa tapaturmien varalta. Suosittelemme SRL:n jäseneksi liittymistä, jolloin saat myös oman  tapaturmavakuutuksen. 

Ratsastajan painorajat ratsastaessa hevosella 80 kg, minihevosella 25 kg, keskikokoisella ponilla 60 kg.